آشپزخانه ها

قلیه ماهی تیلاپیا جنوبی

قلیه ماهی تیلاپیا جنوبی

سلام به روی ماهتون ، روزتون به خیر و شادی ، قبلا دستور قلیه میگو را نوشته بودم ، قلیه ماهی هم خیلی شبیه اونه ، برای دستورش هم از دستور میترا جون استفاده کردم، یعنی دستور اصله اصله ، کلا غذاهای جنوبی به خاطر استفاده از سبزی گشنیز و شنبلیله و تمبر هندی موقع پختشون بوی خاصی تو خونه می پیچه که من دوست دارم ، برای من این بوها جدید و تازه است. راستی اگه خواستین مدل تنبلی درست کنید غصه نخوریدها ، تا تن ماهی هست زندگی بر وفق مراده! خیلی ها این خورش را با تن ماهی درست می کنند. شاید منم یک روز درست کنم. کل زمان پختش هم حدود یک ساعته.

مواد لازم :
پیاز یک عدد
سیر دو تا سه حبه
تمر هندی یک بسته
سبزی قلیه ماهی که شامل گشنیز و شنبلیله است ۵۰۰ گرم ، من از شهروند بسته بندی خریدم ، اما اگه خودتون خواستن درست کنید ، گشنیز ۳۵۰ گرم ، شنبلیله ۵۰ گرم ، شنبلیله فقط برای عطرش استفاده میشه و اگه زیاد بریزین خورشتتون تلخ میشه.
آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
فیله ماهی تیلا پیا ۴ تکه ، این ماهی به نظر من خیلی خوشمزه است ، من از طعم خیلی از ماهی ها خوشم نمیاد ولی این ماهی را دوست دارم ، اینم تو شهروند میفروشن.
زردچوبه ، نمک ، فلفل یا ادویه ماهی به میزان لازم. هم فلفل نریزین هم ادویه ماهی ، ادویه ماهی خودش خیلییییییییییییییی تند و تیزه

طرز تهیه :
پیاز را مکعبی خرد کنید و در کمی روغن تفت بدین تا طلایی بشه ، سیرها را پوست بکنید و له کنید و به پیاز اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن زردچوبه هم اضافه کنید. بعد از اونجا که من تنبل بودم عین من سبزی فریزری را از تو فریزر در بیارین و به این مواد اضافه کنید و تفت بدین تا آبش کشیده بشه. کلا آشپزی را باید طبق شرایطی که دارین انجام بدین ، من آدم سبزی تازه استفاده کن نیستم.
تمر هندی را با یک و نیم لیوان آب گرم مخلوط کنید بذارین یک کم بمونه بعد با دست فشارش بدین تا عصاره اش بیرون بیاد ، و بریزین توی صافی و آبش را صاف کنید.

قلیه ماهی

قلیه ماهی

خب اینم سبزی تفت داده شده ما که باید تو این مرحله بهش دو قاشق آرد را اضافه میکردم اما یادم رفت! راستی سبزی را زیاد تفت ندین چون تلخ میشه.
ادویه ماهی را هم در این مرحله اضافه کنید. من گفته باشم زیاد نزنید آتیش بگیرید بذارین تقصیر من! این جنوبی ها همه غذاهاشون تند و تیزه! من خودم نمیتونم زیاد غذای تند بخورم ، واسه همین اینقده تاکید میکنم.
بعد تو این مرحله آب تمر هندی را اضافه کنید ، من آرد را در کمی آب سرد حل کردم و تو این مرحله به موادم اضافه کردم ، علاوه بر آب تمر هندی ۲ تا لیوان دیگه هم آب به مواد اضافه کنید و بذارین خورشتتون آروم بجوشه. میترا جون رب هم زده بود به قلیه ماهیش ولی من رب نزدم. دیگه ما اینیم دیگه! بچه تهرونه و لات بازی!

قلیه ماهی خوشمزه

قلیه ماهی خوشمزه

بیست دقیقه قبل از اینکه خورشتتون آماده بشه ، فیله ماهی ها را که مکعبی درشت خرد کردین به قلیه اضافه کنید. بازم میترا جون ماهی را سرخ کرده بود ولی من همینطوری ریختمشون تو قلیه و آروم پختن ، نمک را وقتی اضافه میکنید حواستون به شوری تمر هم باشه که قلیه شور نشه.
بفرمائید قلیه ماهی تینا امین فر پز!

طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی

برای ادویه ماهی ، من مارک همیشک را اصلا دوست ندارم ، گلها را هم این ادویه اش را امتحان نکردم ، اما اگه گذرتون به مغازه هایی بیفته که شکلات خارجی و ادویه خارجی دارن خیلی بهتره ، مارک خارجی بخرین ، اگه تهران هستین تو تجریش پیدا میکنید. من هم خودم نخریدم یکی از دوستان از زاهدان با مارک نشنال برام آورد.

طرز تهيه قليه ماهي خوزستاني

طرز تهيه قليه ماهي خوزستاني

البته که بیشتر جنوبی ها مثل ما ماهی را سرخ نمی کنن و از تمر هندی سیاه برای قلیه و از تمر هندی زرد و قهوه ای برای خورشت بامیه استفاده می کنند ، من راستش برای سلامتی که به خودش ماهیه دیگه روغن نگیره سرخش نکردم ، بد هم نشد ، خیلی خوشمزه شد.
علاوه بر این ها می توانید قلیه را تند تر کنید ، قبل از ریختن تمر هندی ، یه قاشق رب رو با سبزی ها سرخ میکنمم بعد تمر میریزم. این ورژن خوزستانیشه ، خیلی خوشرنگ و عالی میشه. ماهی هم سرخ کردن نمیخواد.
بعضی از جنوبیا رب هم اضافه میکنن و ماهی رو قبل از اضافه کردن به آرد آغشته و سرخ میکنن که باعث لعاب دار شدن خورش میشه اما خودم ماهی رو خام میندازم تو قلیه تا با تمر و ادویه و سبزی طعم دار بشه! قلیه خورای حرفه ای هم اول تو آبش نون تلیت میکنن بعد بقیه شو با برنج میخورن!
اگر با تن ماهی درست می کنید دقت داشته باشید ، وقتی قوطی تن را جوشوندی ، بذار کمی سرد بشه درشو باز کن و روغنشو خالی کن بعد گوشتشو بریز توی قلیه ات بذار ۱۰ ۱۵ دقیقه آروم بجوشه تا جا بیفته. تازه تن ماهی شور هم هست به نظرم دیگه اصلا نمک نزن به غذات.
این آب تمر را هم چند بار میتونید صاف کنید که حسابی همه عصاره اش بیاد بیرون.
خيلى هم خوشمزه ميشه سبزى رو سه ساعت با اب ولرم نه سرد نه داغ بخيسونيد بعد صاف كنيد تا ابش بره و طبق همين دستور استفاده كنيد سبزى وقتى خيسونده بشه تازه و سرخال ميشه و باور كنيد كسى نتونسته تشخيص بده تو خونه ما سبزى خشك يا تازه
یکی از دوستانم قبلا می گفتند اگه با بو مشکل دارید ، من آبادانی هستم ما ماهی را یکم تفت میدیم بعد میریزیم تو قلیه که مطمئن باشیم بو نمیده غذا. اینجور که ماهی را خام تو آبش بندازید یکم غذا بوی زخم ماهی میگیره.
به هر حال همه اینها سلیقه ای هست امیدارم از این دستور لذت ببرید.

در تاریخ 28 مرداد 1400 این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : آموزش آشپزی , غذاهای دریایی

تعداد بازدید : 2763

Mr

1402/02/18 ساعت 19:02

تلفن :

ایمیل : Mr.rezaee@dr.com

واقعا ممنونم


نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تورج امین فر

اینستاگرام : TourajAminfar

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

اینستاگرام تورج امین فر
تجهیزات رستوران تجهیزات فست فود تجهیزات کافی شاپ بهترین رستوران ها
  • کباب پز
  • فر دیزی
  • اجاق گاز صنعتی
  • دستگاه گریل
  • منقل ذغالی
  • کانتر گرم
  • هود صنعتی
  • گرمکن غذا
  • دوغ ساز
  • خلال کن
  • ترولی آبچکان
  • سیخ
  • کته پز
  • قالب کته
  • دمکن برنج
  • یخچال صنعتی
  • فر پیتزا
  • سرخ کن صنعتی
  • دستگاه مرغ بریان
  • تاپینگ
  • قالب پیتزا
  • دستگاه کباب ترکی
  • چاقو کباب ترکی
  • فر ساندویچی
  • دستگاه خمیر پهن کن
  • دستگاه مرغ سوخاری
  • بردینگ
  • دستگاه بلال تنوری
  • دستگاه همبرگر زن
  • شوت سیب زمینی
  • فرچیپس
  • فریزر صنعتی
  • دستگاه ذرت مکزیکی
  • سینک صنعتی
  • میز کار استیل
  • تخمه شورکن
  • وان استیل
  • سماور
  • دیسپلی
  • گرمکن پیراشکی
  • یخچال نوشابه
  • پاستا پز
  • دستگاه خمیرگیر
  • ساندویچ ساز
  • مخلوط کن صنعتی
  • اسنک ساز
  • آبمیوه گیری صنعتی
  • آبسردکن
  • همبرگرهای تهران
  • چلوکبابی های تهران
  • پیتزاهای تهران
  • جگرکی های تهران
  • پاستاهای تهران
  • کله پاچه های تهران
  • دیزی های تهران
  • کباب ترکی های تهران
  • قنادی های تهران
  • مرغ سوخاری تهران
  • ساندویچی های تهران
  • سوشی های تهران
  • بستنی های تهران
  • کافه های تهران
  • قلیان های تهران
  • رستوران های کرج


  • آمار


    1. بـازدیدکنندگان امــــروز : 5340 نفر
    2. بازدیدکنندگان دیـــــروز : 3900 نفر

    برای دریافت لیست قیمت های شرکت در گروه تلگرام و واتساپ ما عضو شوید تا از تخفیف و حراج و قیمت های روزانه با خبر شوید.

    آیدی تلگرام ashpazkhanehaa

    برای دیدن کلیپ های آموزشی و فیلم های محصولات ما را در اینستاگرام دنبال بفرمایید.

    آیدی اینستاگرام TourajAminfar

    پربازدیدترین


    تجهیزات آشپزخانه صنعتی گرمخانه بیمارستانی 27 سینی استیل پیتزا بر دسته سفید تک چرخ با برش زن استیل مارک دایموند پیمانه پلاستیکی مدرج قاشقی در شش سایز رنگی کاپ دونر در بلوار اندرزگو تهران با کباب ترکی به سبک آلمانی ترولی پذیرایی پلاستیکی سه طبقه باسطل زباله رستوران کساب در تهران اندرزگو ساناسنتر کوفته تبریزی مجلسی با ادویه مخصوص پوست کن دستی تیرکمانی تمام استیل روکش دار مخلوط کن کلیدی حرفه ای صنعتی 1800 وات مارک دایموند کانتر صندوق رستورانی کشو دار با نما سی ان سی ولکام

    پرسش


    علی محمد قشقایی در چرخ گوشت 32 دهنه متحرک تسمه ای الکتروکار
    اقا علی منصور خر پو زاده در پیتزا پاشا در خیابان مطهری تهران
    حیدری در رستوران چلو کباب اسلامی نواب تهران
    احمد رشاد محمدی در دیگ مکانیزه پخت برنج و خورشت سه جداره صنعتی 350 پرسی
    مینی سوپر زیوان در یخچال هایپ نوشابه انرژی زا طول 70 سانتیمتر
    محمد حسین در پیتزا فود کاخ در خیابان فلسطین تهران با کیک پیتزا
    مرتضی گرشاسب در رستوران اکبرجوجه تهران در شرق هفت حوض نارمک میدان نبوت
    هنگامه در چلوکبابی سماق تبریز در سعادت آباد تهران
    بردیا در رستوران عمارت کندو در فشم تهران
    علی در رستوران عمارت کندو در فشم تهران
    سیما خداوردیان در چلوکبابی سماق تبریز در سعادت آباد تهران

    ارتباط


    تلفن : 09356107101 تورج امین فر

    تلفن شرکت آشپزخانه ها : 02144208871

    پشتیبانی تلفنی 24 ساعته در 7 روز هفته

    اینستاگرام Instagram

    تلگرام Telegram

    یوتیوب Youtube

    فیسبوک Facebook

    آدرس شرکت : تهران ، بلوار مرزداران ، بعد از خیابان ناهید ، ساختمان پارمیس پلاک 198 ، واحد 16

    آدرس کارخانه : تهران ، اتوبان تهران ساوه ، نرسیده به عوارضی ، دور برگردان به سمت تهران ، کوچه پارس فرغون ، پلاک 120