راه اندازی فست فود پیتزا فروشی
برای تجهیز و راه اندازی یک پیتزافروشی نیاز ها و ایده هایی باید کسب نمایید که در این مقاله سعی بر این داریم تا شما را با نحوه اجرایی نمودن و تاسیس یک پیتزا فروشی موفق آشنا نماییم.
پیتزا
پیتزا، نان گرد صافی است که در فر پخته می شود و معمولاً روی این نان گرد را با سس گوجه فرنگی و پنیر می پوشانند ، به علاوه این که دیگر مواد دلخواه هم روی نان اضافه می کنند. پنیری که استفاده می شود معمولاً پنیر موزارلا و یا پنیر پیتزاست. همچنین از مواد مختلفی برای تهیه پیتزا استفاده می شود اغلب گوشت یا انواع سوسیس به کار می رود. البته میوه و سبزیجات از جمله زیتون ، پیاز ، قارچ و غیره هم به کار می رود.
واژه پیتزا ، یک واژه ایتالیایی به معنای خوراک همه چیز درهم می باشد.
خمیر پیتزا معمولاً از آرد، خمیر مایه یا مخمر آبجو و آب تشکیل یافته است.
تاریخچه پخت نان گرد ، به نان های سنتی منطقه مدیترانه بر می گردد. البته شاید منشا آنها ایرانی باشد.
به هر حال این نان های گرد را مستعمره نشینان یونانی به قسمت جنوبی ایتالیا آوردند.
در اولین کتاب های تاریخی رم در قرن ۳ قبل میلاد مسیح، صحبت از نان های گردی شده که رویش را با روغن زیتون می پوشاندند و با ادویه جات تزئین می کردند. سپس روی سنگ های داغ می پختند.
شواهد بعدی مربوط به سال ۷۹ بعد از میلاد می باشد که در آنها صحبت از مغازه هایی شده که به پیتزا فروشی های امروزی بسیار شبیه بوده است.
در قرن ۱۶ میلادی، وقتی گوجه فرنگی به اروپا آمد آنرا نوعی ماده سمی تصور می کردند. اما از اواخر قرن ۱۸، حتی مردم فقیر مناطق اطراف ناپل هم این ماده را برای تهیه نان تخت به مخمر اضافه می نمودند. از آنجا که اصلیت این غذا ایتالیایی بود، سس گوجه قرمز رنگ، پنیر موزارلای سفید رنگ و ادویه جات سبز رنگ آن، نماد پرچم ایتالیا محسوب می شد.
در سال ۱۸۹۷ میلادی ، یک مهاجر ایتالیای به نام جناردو لومباردی، این غذا را به آمریکا برد. او در شهر نیویورک یک پیتزا فروشی باز کرد و یک مهاجر ایتالیایی را استخدام کرد تا برایش انواع پیتزاها را طبخ نماید. بدین وسیله، پیتزا در آمریکا هم معروف شد.
بنده ساسان پرتو هستم و در این مقاله سعی دارم راه های موفقیت یک پیتزا فروشی را برای شما عزیزان به صورت کلی توضیح دهم که تمرکز در این مقاله بر پیتزاهای قالب در فست فودهای ایرانی می باشد.
پیتزا فروشی ، فست فودی است که بیشتر غذاهای آن را پیتزا تشکیل داده است.
پیتزاها انواع مختلفی دارند که اصلی ترین تقسیم بندی را میتوان از لحاظ محتوایی انجام داد که پیتزاها را به دو بخش ایتالیایی و آمریکایی تقسیم می کنند. پیتزاهایی که در فستفودهای ایران هم پیدا میشوند از این دسته بندی خارج نیستند و بیشترین شباهت را به پیتزای آمریکایی دارند که بسیار پر و پیمون و سرشار از مواد خوراکی هستند و با پیتزای اصل ایتالیایی از لحاظ حجم ضخامت کیفیت مواد و حتی طعم بسیار متفاوت می باشند. جالب هست بدانید که پیتزا فروشی در آمریکا به یک صنعت ۳۶ میلیارد دلاری تبدیل شده که تقریبا همه دنیا هم از پیتزای آمریکایی خوششون میاد! البته که پیتزای ایتالیایی سبکتر، سالمتر و اصیلتر هستش اما پیتزای آمریکایی به علت استفاده فراوان از فراوردههای سوسیس و کالباس و پنیر پرچرب پیتزا نه پنیرهای اصیل ایتالیایی، به سرعت جای خودش رو در فستفودهای پیتزایی دنیا باز کرده و سرعت پخت این پیتزا باعث شده به محبوب فستفودها هم تبدیل شود.
برای اینکه یک پیتزافروشی موفق داشته باشید که دست کم یک سر و گردن بالاتر از رقباتون بایستید ، ۹ نکته که سازه اصلی موفقیت در پیتزافروشی هست را برای شما دوستان گرانقدر تشریح میکنم :
۱. پیتزای با کیفیت درست کنید
شاید این مطلب بدیهی به نظر می رسد اما کیفیت خود پیتزا عامل بسیار مهمی می باشد. توجه به حجم قابل قبول مواد داخل پیتزا، کیفیت خمیر، پخت و کشسانی پنیر از جمله عواملی هستش که پیتزای شما را مطلوب خواهد کرد. مهمترین مسئله در نکته اول استفاده از مواد تازه و درجه یک می باشد ، پس لطفا وسوسهء استفاده از مواد مونده و درجه پایین را از نظرتان دور بفرمایید و مطمئن باشید پیتزای خوب با مواد خوب درست خواهد شد.
۲. خرید تابلو
فرانشایز یا شریک خواندگی ، یکی از روشهای معمول در صنعت رستورانداری هست که چندسالی در ایران با هایدا، بوف و پدرخوب و سایر برندهایی که رو به افزایش هستند باب شده اند. گرچه این فرانشایز یا فروش تابلو که در بازار مصطلح شده با آنچه که در کشورهای صنعتی تعریف فرانشایزه خیلی فاصله داره و تا به مکدونالد و مانند آن برسد راه زیادی را باید طی کنند، اما در هر صورت یکی از روشهای مدیریتی بوده و باید در نظر بگیرید خودتان میخواهید یک پیتزافروشی راه بندازید یا میخواهید تابلوی یک برند را بخرید و آنها را نیز در سودتان شریک کنید.
انتخاب روش مناسب کاملاً به خود شما بستگی دارد و اینکه تبحّر و تجربه شما در کار به چه میزانی هست تعیین کننده در انتخاب شما خواهد بود.
۳. برآورد هزینه اولیه را بالا در نظر بگیرید
در هنگام برآورد هزینههای تجهیز و راهاندازی کمی دست و دلباز باشید. چرا که خیلیها هزینهها رو کمتر از حد تصور میکنند و زمان بهرهبرداری دیگه پول کافی برای تبلیغات یا کیفیت مناسب ندارند و همه را در تجهیز و اجاره و غیره خرج کرده اند. در شرایط شدید تورمی این کار دقت خیلی بالایی را می طلبد.
در صورت نیاز به خرید تجهیزات فست فود و تجهیزات آشپزخانه صنعتی ، گروه ما به صورت کامل شما را مشاوره خواهد داد.
۴. بیرون بر را حرفه ای راه اندازی کنید
پیتزافروشی بدون دلیوری یه جای کارش میلنگه! این جمله را به عنوان ضرب المثل از بنده به یادگار داشته باشید.
باید توجه داشته باشید که خدمات بیرونبر بسیار سودآور است و به درآمدزایی شما کمک شایانی خواهد کرد. اگر هم تمام درآمد شما از راه بیرونبر است، غیر از برنامهریزی حرفهای منوی بیرونبر که ویژگیهای خاص خود را دارد، باید از نحوه سرویسدهی نیز اطمینان کافی را داشته باشید.
۱- سیستمهای ممکن سفارشگیریتان را آنلاین ، تلفنی را گزینش کنید.
۲- برای هر سیتسم مخصوصاً تلفن یک فرد مسئول انتخاب کنید.
۳- سیستم ثبت سفارش را با نرمافزارتان یکپارچه کنید.
۴- اگر سفارش بیرونبر شما بیش از ۳۵% از حجم سفارشات سالنی شماست، حتماً چند آشپز را منحصر به سفارشات بیرونبر کنید .
۵- نقشه را منطقهبندی کنید و کوتاهترین و بهینهترین مسیر حرکتی را برای ارائه سفارشات برگزینید و به مشتری زمان تقریبی با انحراف نهایتاً ده دقیقه اعلام کنید.
۶-عادت نکنید چند سفارش بیاید تا غذایی برده شود، اگر در زمانی که غذایی در حال آماده شدن برای بیرون بر است و هنوز کاملاً آماده نشده، سفارش دیگری با حجم کم در همان مسیر به دستتان رسید، صبر کنید دو سفارش را با هم بفرستید در غیر این صورت درنگ نکرده و سفارش اول را بفرستید.
۷-سیاستتان را معلوم کنید، یا بیرونبرتان رایگان است، یا سرویس رایگان نیست! اگر هم میخواهید شعاعبندی کنید، همان اول کار شعاعتان را معقول و شفاف مشخص کرده و به اطلاع مشتریانتان برسانید.
۵. گسترش منوی غیر پیتزایی
منوی خودتان را از پیتزا اشباع نکنید که فرقشان هم محسوس نیست! کالزونه یا همان پیتزایی که از وسط رو هم برگشته و کمی شبیه ساندویچ شده، غذاهای ترکیبی و ساندویچهای مناسب هم به منوی خودتان اضافه کنید تا دست مشتریان در انتخاب بیشتر باز باشد.
۶. قیمت عادلانه
حواستان را جمع بفرمایید. شما یک رستوران لوکس ندارید که قیمت بالا هم بگذارید! قیمت متناسب با هزینه، رقبا و حجم پیتزا بگذارید و سود بالا را در فروش بالاتر بیابید نه قیمت بالاتر.
۷. مواظب حجم پیتزا باشید
مراقب حجم پیتزا باشید. یکی از شایعترین اشتباهات آشپزخانه پیتزافروشی ریختن بدون اندازهگیری مواد بر روی خمیر داخل ظرف پیتزاست که باعث میشود در طول روز کلی بیشتر از حدی که قیمتگذاری کرده اید مواد اولیه مصرف شود. کاست کنترل یا مدیریت هزینه را جدی بگیرید چون حاشیه سود پایینی خواهید داشت.
۸. هدف فروش بالا در آینده
زمانی که برنامه ریزی تجهیز آشپزخانه صنعتی را انجام می دهید، برنامه را برای فروش در حجم بالا پیشبینی بفرمایید تا هنگامی که سرتان شلوغ میشود به مشکل برنخورده و از کیفیت غذایتان کم نشود. در ضمن فراموش نکنید که چون حاشیه سودتان کم می باشد هرچه بیشتر بفروشید ، در سود برد داشته اید.
۹. در تخفیف محتاط باشید
با خودتان روراست باشید. وقتی سرویس، کیفیت و مزه، بیرونبر حرفهای و بازاریابی مناسب دارید چرا تخفیف؟ تازه شما سودتون هم که بالا نگرفتید پس تخفیف معنی نخواهد داشت !
حال توجه شما را به فرآیند علمی و تخصصی راه اندازی پیتزا فروشی و رستوران و فست فود و کافی شاپ جلب می کنم :
انتخاب نوع فست فود یا رستوران
تعیین اسم
انتخاب محل مناسب
طراحی دکوراسیون داخلی
نورپردازی
انتخاب تجهیزات آشپزخانه صنعتی
پلان آشپزخانه و تهیه دستگاه های تجهیزات صنعتی آشپزخانه مورد نیاز
تامین مواد اولیه
قیمت گذاری منوی غذایی
ارائه دستور العمل های غذایی
تهیه چک لیست ها و فرم های راه اندازی
انتخاب سرویس غذایی مناسب
طراحی علائم و نشانه های رستوران
تهیه نرم افزارهای مورد نیاز
تهیه چک لیست ها و فرم های راه اندازی
تهیه و تدوین استراتژی جامع خدمات رستوران
طراحی علائم و نشانه های رستوران جهت بهره گیری در برنامه های تبلیغاتی
تهیه نرم افزارهای مورد نیاز
برگزاری جلسات مصاحبه استخدامی
استخدام و آموزش کارکنان و مدیران
تهیه و تدوین برنامه استراتژیک سه ساله رستوران
تعیین حقوق کارکنان
تهیه و تدوین سیاست های تشویقی و تنبیهی
تهیه و تدوین شرح وظایف شغلی
تعیین ساعات کاری و استراحت و سیاستهای مرتبط
بیمه و مسائل رفاهی کارکنان
طراحی فرم ها و روش های کنترل و نظارت بر عملکرد
برآورد هزینه های راه اندازی کامل رستوران
تهیه و تدوین برنامه جامع مالی رستوران برای یک سال آینده
تعیین هزینه های ثابت و متغیر ماهیانه رستوران
برنامه حقوق و دستمزد
تعیین قیمت تمام شده غذاها
بودجه بندی برنامه های بازاریابی و تبلیغات
طراحی فرم ها و روش های کنترل و نظارت بر عملکرد.
تدوین سیاستهای بهداشت و سلامت رستوران
استانداردسازی پارامترهای غذایی رستوران جهت اخذ گواهینامه
تدوین استراتژی بهداشت و سلامت مبتنی بر ارزش
طراحی تابلوی تبلیغاتی رستوران
طراحی لوگو ، آرم تجاری و المان های رستوران
طراحی و چاپ بروشورها ، تراکت ها و سایت
طراحی گرافیکی منوی غذایی رستوران
طراحی صنعتی بسته بندی های مناسب ویژه غذاها
طراحی گرافیکی بسته بندی ها
اجرای روشهای تبلیغاتی اثربخش جهت افزایش فروش
حضرت علی علیه السلام می فرمایند : اندازه موفقیت هر کس ، به اندازه همت او می باشد.
با احترام تورج امین فر ، متخصص فست فود
در تاریخ 23 مهر 1400 این مطلب نوشته شده است.
دسته بندی : راه اندازی فست فود
تعداد بازدید : 2682
ارائه کننده : تورج امین فر
اینستاگرام : TourajAminfar
ایمیل : Touraj.Aminfar@Gmail.com
وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com
اعتبار : 673 مطلب تایید شده