خانه بروجردی ها کاشان – نماد تاریخی عشق قاجاریه

خانه بروجردی ها کاشان – نماد تاریخی عشق قاجاریه

خانه بروجردی های کاشان معروف ترین و مهم ترین خانه تاریخی ایران و یکی از بهترین جاذبه های گردشگری کاشان است و به عنوان نماد معماری سنتی ایرانی از آن یاد می شود که پیشکش یک داماد دوره قجری به عروسش هست تا شرط ازدواج پدر عروس را انجام دهد.
آدرس : استان اصفهان ، کاشان ، محله سلطان میراحمد ، خیابان علوی ، خانه بروجردی ها
شماره تلفن : ۰۳۱۵۵۲۲۳۷۷۷
در واقع خانه بروجردی ها کاشان در قرن ۱۳ و در زمان حکومت قاجار ساخته شده است.
کلنگ ساخت این بنا در سال ۱۲۹۲ آغاز شده و ۱۸ سال به طول انجامیده است.
معمار این شاهکار عظیم استاد مریم مشهور و نقاشی های بی نظیر آن هنر دست استاد کمال الملک هستند.
خانه تاریخی بروجردی های کاشان از نظر محبوبیت جاذبه توریستی به عنوان انتخاب برتر یونسکو در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ اعلام شد.
همان گونه که می دانید، صاحبان بنا کاشی (مردم کاشان را به اصطلاح کاشی می گویند) بوده و از اهالی قدیمی شهر کاشان به شمار می روند.
اما چرا این سرای تاریخی به نام خانه بروجردی ها مشهور شده است؟ در واقع علت اصلی نام گذاری این بنا، شغل صاحب اصلی این شاهکار معماری بوده است سید حسن نطنزی مالک بنا در آن زمان به شغل تجارت مشغول بوده است. او مال التجاره را از بروجرد به کاشان وارد می کرده است به همین سبب به حسن بروجردی شهرت یافته است از آن پس محل زندگی او را نیز به خانه بروجردی ها می شناسند.
و اما داستان از آن جایی شروع شد که سیدمهدی بروجردی دلباخته دختر سیدجعفر طباطبایی شد.
حاج آقا حسن بروجردی برای فرزندش سیدمهدی از دختر حاج سیدجعفر طباطبایی خواستگاری می کند. پدر دختر که از بزرگترین تاجران کاشان و صاحب عمارت معروف خانه طباطبایی ها بود اعلام می کند درصورتی به این وصلت رضایت می دهد که داماد خانه ای همتراز با خانه پدری عروس داشته باشد.
حاج آقا حسن بروجردی و پسرش هم شرط ازدواج را قبول می کنند و تنها بعد از چند روز ، در محله سلطان امیراحمد و در نزدیکی خانه پدری عروس فرایند ساخت و ساز خانه ای به زیبایی خانه طباطبایی ها را آغاز می کنند.
از علی مریمی کاشانی، صنیع الملک و کمال الملک می خواهند تا هنر بی نظیر خود را به کارگیرند و زیباترین عمارت را برای ورود تازه عروس مهیا کنند. غافل از اینکه ساخت باشکوه ترین خانه قجری زمان بسیاری می طلبد و این عمارت فوق العاده به این زودی ها آماده سکونت نیست. ازدواج سر می گیرد و باتوجه به آماده نبودن منزل داماد و همچنین عظمت عمارت طباطبایی ها ، سیدمهدی و همسرش در یکی از سالن های همین خانه سکونت می کنند.
روزها، ماه ها و سال ها می گذرد اما طراحی و ساخت عمارت بروجردی ها به اتمام نمی رسد. بعد از گذشت هفت سال زندگی در منزل طباطبایی ها ، سیدمهدی تصمیم می گیرد که به همراه خانواده در بخشی از عمارت خود که ساخت آن به اتمام رسیده ، نقل مکان کند تا شاید به این شکل فرایند طراحی و ساخت بنا سرعت بگیرد.
تعداد بناها و کارگران را افزایش می دهد غافل از اینکه زیباترین عمارت کاشان قرار نیست به این زودی ها تکمیل شود.
درنهایت بعد از گذشت ۱۸ سال از زندگی عروس و داماد ، ساخت عمارت بروجردی ها به اتمام می رسد. عمارتی که با گذشت بیش از ۱۰۰ سال از ساخت آن ، امروزه به عنوان شاهکار معماری ایرانی و اسلامی از آن یاد می شود.
بنایی که بزرگانی چون علی مریمی کاشانی ، صنیع الملک و کمال الملک حدود دو دهه از عمر خود را صرف طراحی و ساخت آن کردند و بدون شک نبوغ و خلاقیت شگرف خود را در جای جای این عمارت به یادگار گذاشته اند.

خانه بروجردی ها عکس

خانه بروجردی ها عکس

ورودی خانه بروجردی ها

ورودی خانه بروجردی ها
خانه بروجردی ها به عنوان یکی از زیباترین بناهای به جامانده از دوره قاجار شناخته می شود و در سال ۱۲۹۲ توسط سیدحسن نطنزی (بروجردی)، یکی از بازرگانان نطنزی، در شهر کاشان ساخته شد.
این خانه ۱۷۰۰ مترمربع مساحت دارد و در سال ۱۳۵۴ و به شماره ۱۰۸۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. همچنین در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به عنوان جاذبه توریستی محبوب توسط سازمان یونسکو انتخاب شده است.
معماری بی نظیر خانه بروجردی ها
علی مریمی کاشانی، معمار چیره دست و زبده دوره قاجار، طراحی و ساخت این عمارت را برعهده گرفت.
خانه بروجردی ها یکی از شاخص ترین بناهای تاریخی ایرانی است که در سراسر آن ظرافت ها و ویژگی های معماری ایرانی اسلامی به چشم می خورد.
در طراحی این بنای عظیم، به طرح ونقش سنتی ایرانی اهمیت ویژه ای داده شده و تزیینات داخلی با وسواس و ریزبینی دقیقی کار شده است.
فضای داخلی خانه بروجردی
یکی از نکات جذاب و دیدنی خانه بروجردی ها، تماشای هنر و خلاقیت صنیع الملک و کمال الملک است.
نقاشی ها و گچ بری های موجود در این عمارت به دست این دو هنرمند نامدار ایرانی خلق و اجرا شده و از نظر اصول زیبایی شناسی به عنوان شاهکار هنر ایران شناخته می شود.
جای جای این عمارت عظیم تاریخی، ذوق و هنر اصیل ایران زمین به چشم می خورد و یادآور فرهنگ، تمدن و تاریخ پرشکوه ایران است.
نقاشی های این عمارت به شکل ویژه و با استفاده از شیوه های متفاوت و با رنگ وروغن و آبرنگ اجرا شده است.
مصالح خانه بروجردی ها
برای ساخت این بنا از خشت خام استفاده شده است و تمامی عناصر سازه های اصلی بنا (جرزها، دیوارها و پوشش ها) از خشت خام با ملات گل یا گچ یا ترکیب آن ها ساخته شده است.
آجر ختایی با اشکال و طرح های گوناگون در نماها و ازاره ها (قسمت پایینی دیواره ها) و کف فرش ها به کار گرفته شده و نمای بدنه ها نیز از آستر کاهگل همراه با گچ بری های متنوع استفاده شده است.
در فرایند ساخت خانه بروجردی ها که قدمتش به سال ۱۲۹۲ هجری قمری بازمی گردد بیش از ۱۵۰ بنا و هنرمند گچکار و آینه کار در طی ۱۸ سال نقش داشته است و تمام اصول معماری سنتی ایرانی را در حد کمال به کار گرفته اند.
بخش های مختلف خانه بروجردی های کاشان
خانه بروجردی ها از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل شده که به صورت کاملا جدا از یکدیگر ساخته شده است، اما هشتی ورودی و سردرشان مشترک است.
ساختمان به صورت دو طبقه ساخته شده که البته در قسمت جنوبی بنا، به دلیل وجود سرداب یا زیرزمین شامل سه طبقه می شود.
عمارت بروجردی ها سه در ورودی دارد که یک در به عنوان در اصلی، یک در برای مراسمات مذهبی و یک در برای ورود و خروج مهمانان کاربرد داشته است.
نکته جالب توجه اینکه این خانه تاریخی دو بخش تابستان نشین و زمستان نشین دارد که در زمان تغییر آب وهوا، اهالی خانه در آن سکونت داشتند.
از سایر بخش های اصلی این بنای عظیم، می توان به هشتی، سرداب یا زیرزمین، راهرو، حیاط روباز و سرپوشیده اشاره کرد که به زیباترین حالت ممکن در کنار هم قرار گرفته اند.

معماری خانه بروجردی ها

معماری خانه بروجردی ها
آدرس خانه بروجردی های کاشان
خانه بروجردی ها در خیابان علوی و محله سلطان امیراحمد کاشان واقع شده است.
این محله به عنوان بخش تاریخی کاشان شناخته می شود و تمامی خانه های تاریخی این شهر بی نظیر در این منطقه قرار گرفته است.
با گشت وگذار در این محله، به راحتی می توانید از تمامی خانه های تاریخی کاشان بازدید کنید و گردشی خاطره انگیز داشته باشید.
خانه بروجردی ها یکی از شاهکارهای بی نظیر معماری ایرانی است.
این عمارت به عنوان یکی از اصلی ترین جاذبه های تاریخی و گردشگری شهر کاشان شناخته می شود و همواره گردشگران و توریست های بسیاری را به سمت خود می کشاند.
بنایی که ساخت آن ۱۸ سال طول بکشد و معمار آن علی مریمی کاشانی، طراح آن صنیع الملک و نقاش آن کمال الملک باشد باید هم به عنوان بنایی خارق العاده و بی نظیر شناخته شود.
این خانه تاریخی نماد خانه های اصیل ایرانی است و یکی از مهم ترین و اصلی ترین جاذبه های تاریخی و گردشگری کاشان به شمار می رود.
خانه بروجردی ها یکی از جاهای دیدنی کاشان می باشد.

در تاریخ 22 مرداد 1402 این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : جاهای دیدنی کاشان

تعداد بازدید : 401


نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تورج امین فر

اینستاگرام : TourajAminfar

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

اینستاگرام تورج امین فر

آمار


  1. بـازدیدکنندگان امــــروز : 6227 نفر
  2. بازدیدکنندگان دیـــــروز : 8445 نفر

پربازدیدترین محصولات


کیک تولد شطرنجی گرد شکلاتی خانگی با خامه ریژاو فست فود تهران هفت حوض کوفته شوید باقالی با آلوخورشتی گرمکن غذا صنعتی پنجاه نفره با ترموکوپل درجه فندک کباب پز گازی یک متری طرح بوتان دهنه 40سانتیمتر فر ساندویچی 6 کاره فست فود خان برگر در تهران بازار شاه عبدالعظیم دیگ سرخ کن تمام استیل صنعتی مکعبی قطر110 آشپزی تجهیزات رستوران تجهیزات فست فود تجهیزات آشپزخانه صنعتی تجهیزات کافی شاپ

پرسش و پاسخ


علی در کافه رستوران رانسه در مهرشهر کرج
سعید رهگذر در لابستر غذای دریایی خرچنگ خوراکی در رستوران لنیما تهران کاشانی
کیوان قصابیان در یخچال هایپ نوشابه انرژی زا طول 70 سانتیمتر
محمدشاكرمي در پمپ سس بار شکلات و کاکائو پلاستیکی
آشتیانی در برآورد هزینه راه اندازی فست فود چقدر است
نازنین رعدی در فست فود کندیک تهران پارس
فاطمه در کافه رستوران برکه کف آکواریوم در فردیس کرج
اکبری در رستوران ایتالیایی ترکیه ای لنيما در جنت آباد تهران
میلاد ویسی در قالب فلافل زن سوراخ دار دستی کوچک
Hejran در طباخی مرینوس در شرق تهران تهرانپارس
پژمان در دلستر بشکه ای وارداتی لیندر کشور چک

تماس با ما


تلفن : 09356107101 تورج امین فر

تلفن شرکت آشپزخانه ها : 02144208871

آدرس شرکت : تهران ، بلوار مرزداران ، بعد از خیابان ناهید ، ساختمان پارمیس پلاک 198 ، واحد 16

آدرس کارخانه : تهران ، اتوبان تهران ساوه ، نرسیده به عوارضی ، دور برگردان به سمت تهران ، کوچه پارس فرغون ، پلاک 120