آشپزخانه ها

راه اندازی رستوران فست فود بدون شکست

راه اندازی رستوران فست فود بدون شکست

چگونه یک رستوران را بدون شکست راه اندازی کنیم ؟

راه اندازی رستوران

بعد از اینکه شما رستوران خودتان را راه اندازی می کنید ، بدون شک یکسری مسائل جدید برایتان پیش می آید! صرف نظر از اینکه شما بهترین ایده را برای رستوران داشتید یا بهترین دستور پخت غذا را در اختیار سرآشپزتان قرار دادید باز هم موفقیت شما تضمین نشده است !

 

حقیقت این است که صنعت رستوران بسیار پر ریسک است. یک مطالعه در دانشگاه کرنل آمریکا Cornell که معتبرترین دانشگاه برای صنعت مهمان‌نوازی Hospitality Industry در دنیاست ، نشان می‌دهد که تقریبا یک چهارم رستوران‌هایی که به تازگی راه‌اندازی می‌شوند، در همان سال اول افتتاح ورشکست می‌شوند. جالب اینجاست که بدانید این نسبت در سال دوم دو برابر است! این یعنی نیمی از رستوران‌هایی که در سال دوم افتتاح خود هستند در معرض ورشکستگی قرار دارند. البته باید در نظر داشت این پژوهش در آمریکا انجام شده ولی نتایج در ایران هم تفاوت آنچنانی ندارد. رشد بسیار زیاد رستوران های سطح شهر تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ، نزدیک به اشباع شدن این صنعت را نیز گوشزد می‌کند و هر چه به این سمت حرکت کنیم، کار رستوران‌دارهای تازه‌کار سخت‌تر و پیچیده‌تر میشود.

 

حتی رستوران‌هایی هم که ۲ سال اول را با موفقیت پشت سر می‌گذارند و از گزند حوادث گذر می‌کنند، هر چه جلوتر می‌روند، با معضلات و روندهای جدیدتری روبرو می‌شوند که ممکن است کسب و کارشان را به خطر بیاندازد.

 

بنده ساسان پرتو هستم و در این مقاله سعی دارم مدیران رستوران ها و فست فودها را با پیشنهاداتی روبرو کنم که به کسب و کارشان کمک می‌کند. با هم این موارد را بررسی می‌کنیم.
برای ساعات طولانی آماده شوید :

موفقیت در صنعت رستوران‌داری مستلزم یک تعهد کاری قوی است. به طور معمول، مدیران رستوران در هفته در حدود ۹۰ ساعت وقت برای کارشان در محیط رستوران صرف می‌کنند! این یعنی دو برابر ۴۴ ساعت حد مجاز کار در هفته. همین امر نشان‌دهنده زمان‌بر بودن و تعهد آور بودن کار در صنعت رستوران‌داری است. کار رستوران تعطیلی‌بردار نیست، صبح، ظهر و شب.. شما باید با جون و دل برای آن وقت بگذارید. در ادامه چند ساعتی از کار یک مدیر رستوران را با هم مرور می‌کنیم.

 

۶ صبح : رسیدن به رستوران
۶:۳۰ : از نظافت کف آشپزخانه مطمئن شوید و اگر تمیزی راضی‌کننده نیست دست به کار شوید!
۶:۵۵ : صورت اموال را چک کنید و اگر کم و کسری بود، بر اساس مدل کنترل هزینه رستوران‌تان سفارش دهید.
۷:۴۵ : برگه‌های سفارشات را در جا مخصوص‌شان قرار دهید.
۸:۰۰ : وجوه صندوق‌ها و گاوصندوق را بررسی نمایید. در صورت لزوم وجوه نقد را به حساب بانکی‌تان واریز می‌کنید.
۹:۰۰ : کارمندان شیفت صبح وارد رستوران می‌شوند.
۹:۳۵ : یکی از کارکنان با خواب‌آلودگی وارد می‌شود، به او یک تذکر شفاهی می‌دهید.
۹:۴۵ : یکی از کارکنان با ۴۵ دقیقه تأخیر می‌آید. به او یک تذکر کتبی می‌دهید.
۱۰:۰۰ : یکی از کارکنان نیامده، با او تماس می‌گیرید یا بر روی پیغام‌گیرش پیام می‌گذارید.
۱۰:۱۰ : به دو نفر از پرسنل شیفت بعد از ظهر تماس می‌گیرید تا یکی جای فرد غایب را پر کند.
۱۰:۳۰ : جلسه توجیهی روزانه‌تان را با کارکنان برگزار می‌کنید.
۱۱:۰۰ : درب رستوران را برای پذیرایی نهار باز می‌کنید.

 

همینطور که می‌بینید، ظرف مدت کوتاهی مدیر رستوران باید چند اتفاق را مدیریت کند! هماهنگی کارکنانی که نیامده‌اند، واریز پول به حساب و این نشان دهنده حجم کار بالاست که بدون شک بدون برنامه‌ریزی قبلی مدیر رستوران از پس آن بر نمی‌آید.

 

مراحل فنی و تخصصی راه اندازی رستوران و یا فست فود

راه اندازی رستوران

حسابدار خود باشید :
اغلب مدیران رستوران، ذهنیت قبلی نسبت به حسابداری رستورانی ندارند. باید بدانید که این مدیریت مالی فرق زیادی با سایر کسب و کارها ندارد، شما بایستی حجم سرمایه‌گذاری، بودجه‌های اجرایی و خرید‌های روزانه و هفتگی، کنترل هزینه ، حقوق پرسنل و از همه مهمتر پیش‌بینی درآمد آشنا باشید و بطور نظام‌یافته حساب رستوران‌تان را رصد کنید و مراقب سود زیان‌تان باشید. اینجاست که سبک مدیریت سنتی شمارش دخل و خرج رنگ می‌بازد.

 

ریسک‌تان را مدیریت کنید :
حواستون به بهداشت، احترام به مشتری، کنترل مهمان ناراضی، مسمومیت و خیلی چیزهای دیگر باشد. هر کدام از مشکلاتی که از قبل به ریسک آنها فکر نکرده اید می‌تواند به دردسر بزرگی تبدیل شود.

 

کلاس رستورانتان را مشخص کنید. بین سه دسته‌ء اقتصادی، متوسط و فنسی گروه مورد نظرتان را انتخاب کرده و به نسبت آن در مورد مکان، منو و باقی چیزها تصمیم بگیرید. غذاهایی که در منویتان ارائه می نمایید و حتی دکوری که برای رستورانتان طراحی می‌کنید، همه و همه به گروه سنی و کلاس رستورانتان بستگی دارد.

 

یک مکان مناسب برای تاسیس رستورانتان پیدا کنید. مکانی که در دسترس و در دید مردم باشد بهترین گزینه است. بهتر است از پیدا کردن مکان‌هایی که داخل طرح ترافیک است و یا معمولا ترافیک زیادی دارد اجتناب کنید تا اول کار توی ذوقتان نخورد!

حفظ قیمت ها در مقابل تورم !
یکی از کارهایی که رستوران‌داران می‌توانند رکود را در کسب و کارشان کمتر کنند، قناعت در سود و افزایش حجم فروش با ثابت نگه‌داشتن قیمت‌ها در شرایط تورمی است. در این زمینه رستوران‌دار می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق خرید مواد اولیه، کاهش حاشیه سود رستوران، برنامه‌ریزی شیفتی و بهینه نیروی انسانی، قیمت منو را تا زمان بیشتری ثابت نگه دارد و با این روش به مشتری بیشتری دست بیابد.

 

باز کردن رستوران

رقبایتان را زیرچشم داشته باشید :
یکی از نکات مدیریتی که بسیار حائز اهمیت است، اگر یک مدیر بتواند تهدیدات پیرامون خود را به فرصت تبدیل کند، بدون شک یکی از عناصر اصلی موفقیت را خواهد داشت. برای مثال، وجود رستوران‌هایی که در اطراف رستوران شما و در شعاع ۲ کیلومتری رستوران شما واقع شده‌اند، می‌تواند شانسی برای شما باشد. اما چطور!؟

 

یک مدیر حرفه‌ای رستوران، می‌بایست شش دانگ حواسش به کار رقبایش باشد! او می‌بایست نه تنها کار رستوران‌های هم‌قد و قواره خودش را زیر ذرّه‌بین قرار دهد، بلکه بایستی کار بقیه رستوران‌های هم‌جوار که حتی ممکن است از لحاظ سطح خدمات در رده پایین‌تر و بالاتری نیز قرار دارند را هم مورد توجه قرار دهد. البته سطح میزان این توجه متناسب با کلاس رستوران است. برای مثال یک رستوران سطح بالا با سرویس فرانسوی (fine dining) کار زیادی به کبابی بیرون‌بر یک کیلومتر آن طرفتر ندارد. اما باید در نظر داشت که توجه دائمی به رقبا و یا حتی به ظاهر رقیببان و فراتر از آن، رستوران‌های تازه‌تأسیسی که در نزدیکی رستوران شما راه‌اندازی شده‌اند، بسیار مهم است. حال یک مدیر خوب چگونه باید از تهدید تازه‌واردین بهره‌برداری کند. پاسخ روشن به این پرسش این است: متمایز باشد و تمایزتان را حفظ کنید!

بنشینید و فکر کنید، شما مدیر رستوران هستید، بین شما و رقبایتان چه فرقی است؟ بین منوی شما، آشپز شما، سرویس و میزبانان شما با رستوران‌های رقیب همجوار چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟ این تمایزات را هر چه که هست و هر کدامشان که باعث می‌شود مشتری شما را انتخاب کند، روی کاغذ بنویسید و برای بهبود و پر رنگ کردن آن گام بردارید. مانندِ این که شما یک غذای خاص و خوشمزه دارید، بر روی آن تمرکز کنید، در تبلیغات‌تان به آن اشاره کنید، از آن بسیار یاد کنید و به میزبانان سفارش کنید آنرا به مهمانان توصیه کنند.

 

حال اگر تمایز بارزی نیافتید باید چه کار کرد؟ خوب کارتان درآمده! باید این بار اساسی فکر کنید و برعکس عمل کنید. یعنی ببینید رقبایتان چه مشکلاتی دارند، آن مشکلات را در رستوران خود به مزیت‌تان تبدیل کنید. مثلاً اگر میزبانان رستوران رقیب شما اخمو و ناکارآمد هستند، میزبانان حرفه‌ای و خوش‌برخورد استخدام کنید و بکار بگیرید. اگر بیشتر روی این قضیه وقت بگذارید و فکر کنید، به نتایج جالبی می‌رسید.

خوب از تمام این بحث این طور باید نتیجه گرفت که به رقبایتان به جای تهدید به چشم فرصت نگاه کنید. فرصتی که باعث می‌شود شما مزیت‌های خود را توسعه دهید و بر روی تمایزات‌تان تمرکز کنید.

 

راه اندازی فست فود

راه اندازی فست فود

نکاتی که باید در مورد باز کردن یک رستوران بدانید

 

این روزها خیلی ها درگیر این فکر هستند که شاید باز کردن یک رستوران ایده مناسبی برای پول درآوردن باشد و یا اینکه تصور می‌کنند رستورانداری شغلی است که از روز ازل برای آن خلق شده‌اند. البته که باز کردن یک رستوران ایده جذاب و منحصر به فردی است و هزاران راه برای بروز خلاقیت در خود دارد ولی آیا همه چیز به همین راحتی است؟!

 

۱. صاحب یک رستوران خوب بودن ابداً یک تفریح نیست. وارد این حرفه شدن نه تنها تفریح نیست، بلکه یک شغل تمام وقت به حساب می‌آید که در آن عملاً تفریح در دسته آرزوها قرار می‌گیرد. بخصوص در ابتدای تأسیس رستوران لازم است که بیشتر وقتتان را در حال کار بگذرانید. اگر عاشق تعطیلات آخر هفته، جشن تولدهای خانوادگی، صرف یک شام رمانتیک به مناسبت روز ولنتاین و یا مهمانی سال نو هستید باید بگوییم که دیگر باید این‌ها را به خواب ببینید! چرا که این تاریخ‌ها دقیقا پیک شلوغی یک رستوران هستند.

 

۲. هرگز با این تصور که از ابتدا هجوم مشتریان به رستوران شما سرازیر می‌شوند کار خود را شروع نکنید. رستوران هم مثل خیلی مشاغل دیگر به زمان احتیاج دارد تا جا بیفتد و به‌ قول ‌معروف کارش بگیرد. خیلی وقت‌ها همه‌ چیز مثل فیلم‌ها پیش نمی‌رود که در اولین روز کار رستوران حتی یک جا هم برای نشستن پیدا نمی‌شود. بهتر است درست و منطقی و با این تصور شروع کنید که ممکن است مدت‌ها مجبور به مگس پراندن باشید تا شاید رستورانتان معروف شود!

 

۳. رستوران، رستوران است و کاکا، برادر! بهتر است قبل از اینکه تصمیم بگیرید دوستان و یا بستگانتان را در رستورانتان استخدام کنید ، به قول فرنگی‌ ها دوبار فکر کنید! حتی اگر مطمئن هستید که آنها افراد بسیار موفقی در کسب و کار و حتی رستوران‌داری هستند یادتان باشد که از این به بعد رابطه شما دیگر یک رفاقت معمولی نیست، شما رئیس می‌شوید و این ریاست ممکن است همه‌چیز را خراب کند!

 

۴. یک طرح روشن و واضح برای کسب‌وکارتان تهیه کنید. درواقع بیزینس پلن یکی از اساسی ترین نیازهای شروع یک کسب‌وکار است به ویژه اگر اولین بار است که وارد حرفه صنایع غذایی یا رستوران می‌شوید. ممکن است همان‌طور که در حال کسب اطلاعات پژوهشی هستید به موارد زیادی بربخورید که قبلاً در نظر نگرفته بودید و چه‌بسا از همان ابتدا مسیرتان را تغییر دهد. مواردی از قبیل صدور مجوز، شناسه بهداشتی و یا قوانین مالیاتی.

 

۵. گزینه‌های موجود تأمین مالی برای باز کردن یک رستوران جدید را بررسی کنید. بسیاری از مردم در رویای افتتاح یک رستوران هستند، درحالی‌که پیدا کردن راهی برای تأمین مالی اولیه رستوران می‌تواند یک مانع عمده به‌حساب بیاید. یافتن وام‌هایی مربوط به راه انداختن یک کسب‌وکار جدید و یا پیدا کردن یک سرمایه‌گذار مناسب از این دسته گزینه‌هاست.

 

۶. قبل از قضاوت، بررسی کنید. اغلب مردم قبل از اینکه کارشان را شروع کنند با اعتماد به ‌نفسی مضاعف در مورد رستوران‌های رقیبشان اظهار نظر می‌کنند. مثلاً مطمئناً خمیر پیتزای من شبیه آن‌ها کلفت و بی‌مزه نخواهد شد ، یا عجب ایده‌ی مزخرفی! من هرگز در رستورانم تلویزیون نخواهم گذاشت و از این ‌دست. به یاد داشته باشید تعصبات شخصی با کسب‌وکار موفق جور در ‌نمی‌آید. بدون شک چیزی در مورد خمیر کلفت رستوران شماره ۱ و یا تلویزیون رستوران شماره ۲ وجود داشته که رستوران همچنان پابرجاست و مشتری‌های خودش را دارد. قبل از اینکه قضاوت کنید به این فکر کنید شاید بهتر است شما هم شیوه آن رستوران را تکرار کنید و یا از آن بهتر، شیوه منحصربه‌فرد و خلاقانه خودتان را پیش بگیرید.

 

۷. یک منوی منحصربه‌فرد داشته باشید. منوی یک رستوران می‌تواند ترکیبی از غذاهای ویژه و چندتایی از آن اُلدفشن های قدیمی باشد که هم بتواند کنجکاوی مشتریان رابرانگیزد و هم مشتری‌های محافظه‌کار که خیلی اهل ریسک نیستند را راضی نگهدارد. مثلاً در مورد برگر، می‌توانید هم برگر ساده و کلاسیک در منویتان داشته باشید و هم یک مدل من‌درآوردی که به تم رستورانتان هم بخورد؛ مثل برگر با گوآکاموله و یا هالوپینو البته در صورتی که تم رستورانتان مکزیکی باشد!

 

۸. در مورد تم رستورانتان تصمیمی واضح بگیرید. یکی از ناامیدکننده‌ترین رستوران‌ها رستوران‌هایی هستند که تم مشخصی ندارند. مثلاً رستورانی با دکوراسیونی چینی که پیتزا سرو می‌کند و یا رستوران ایتالیایی که موزیک کانتری آمریکایی گذاشته است و حتی یک کافه با صندلی‌های ناراحت فرفورژه که رسماً بیش از نیم ساعت نمی‌شود بر رویشان دوام آورد. تصمیم خود را بگیرید و بعد بگذارید همه‌ چیز با هم همسو پیش برود.

 

۹. موقعیت رستوران رویایی‌تان را پیدا کنید. قبل از اینکه در مورد منوی رستوران تصمیم بگیرید، تم رستورانتان را مشخص کنید و یا در مورد وام با بانک طرف حسابتان وارد مذاکره شوید، لازم است که مکان مناسبی برای قرار گرفتن رستورانتان پیدا کنید. یادتان باشد محله و حتی خیابانی که شما کسب ‌و کارتان را در آن راه می‌اندازید در پیشرفت و موفقیت شما، غذاها، سرویس و حتی منویتان مهم است. اگر در حال حاضر مکان خاصی را در نظر دارید بهتر است قبل از اینکه حسابی در موردش رویاپردازی کنید تمام زیر و بمش را دربیاورید تا مطمئن شوید که می‌تواند از پس برآوردن تمام نیازهای مربوط به یک رستوران موفق بربیاید.

 

۱۰. واقع‌بین باشید و به ‌هیچ‌ وجه خودتان را دست بالا نگیرید. ممکن است شما در بین خانواده و دوستانتان به یک آشپز حرفه‌ای و یا یک کدبانوی تمام‌عیار معروف باشید ولی مطمئناً اداره یک رستوران با تمام مشکلات و دردسرهایش با گرداندن یک خانواده چندنفره و یا میهمانی دادن برای دوستان صمیمیتان فرق می‌کند. همان‌طور که گفتیم شما دچار یک شغل تمام‌ وقت شده‌اید که اگرچه بزرگ‌ترین خوبی‌اش این است که خودتان رئیس خودتان هستید، ولی علاوه بر اینکه دیگر مرخصی گرفتن تعطیل شده است، باید هر شب به یک عالم آدم غریبه مهمانی بدهید بدون اینکه خودتان بتوانید در آن مهمانی شرکت کنید!

اما یک سوال مهم ، چه تجهیزاتی برای پخت و آماده سازی و سرو غذا نیاز دارید؟!؟
تجهیزات آشپزخانه صنعتی

 

یکی از نکات مثبت پخت و سرو غذا این است که شما به تجهیزات گران قیمتی نیاز نخواهید داشت ولی به هرحال دستگاه ها و تجهیزات آشپزخانه شما از واجبات است و حتما باید این تجهیزات از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا ضمن سرعت پخت بالا ، طعم مطلوب غذای شما را هم هنگام طبخ حفظ نماید که سایت ما با بهترین تجهیزات آشپزخانه تجهیزات آشپزخانه صنعتی و با قیمت های مناسب شما را یاری خواهد نمود.

 

مطمئن باشید بهترین بودن نیازمند تلاش و هزینه خواهد بود ، ما شما را برای موفقیت در صنعت رستوران و فست فود یاری خواهیم داد.

 

یک ضرب المثل انگلیسی می گوید عشق از راه معده وارد می‌شود !
با احترام تورج امین فر ، کارشناس رستورانداری

در تاریخ 23 مهر 1400 این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : راه اندازی رستوران

تعداد بازدید : 1079


نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تورج امین فر

اینستاگرام : TourajAminfar

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

اینستاگرام تورج امین فر

آمار


  1. بـازدیدکنندگان امــــروز : 6467 نفر
  2. بازدیدکنندگان دیـــــروز : 7096 نفر

گرمکن غذا فر پیتزا قالب پیتزا قالب کته میز کار استیل سینک صنعتی وان استیل سرخ کن صنعتی ساندویچ ساز خمیر پهن کن منقل ذغالی کباب پز دمکن برنج اجاق گاز صنعتی فر ساندویچی دستگاه گریل دستگاه کباب ترکی تاپینگ دستگاه ذرت مکزیکی دستگاه بلال تنوری دستگاه مرغ بریان یخچال نوشابه کانتر گرم فر دیزی دستگاه تخمه

پربازدیدترین محصولات


باکس کلاسیک سه تایی چوبی دکوری ملاقه تمام استیل دسته لوله قطر هشت شوت همبرگر و ساندویچ فست فود با میله جداساز فر یک سنگ 32 دیزی سنگی پزی سس زن مرینیتور مرغ سوخاری بدون وکیوم ایرانی دستگاه بار سفت کن بستنی شمس مدل سوپر رویال یک دستگاه کباب ترکی رومیزی ترک دونر تجهیزات رستوران تجهیزات فست فود تجهیزات آشپزخانه صنعتی تجهیزات کافی شاپ

پرسش و پاسخ


امید در رستوران چلوکباب برادران در تهران فلکه سوم تهرانپارس
مسلم حسینی در لابستر غذای دریایی خرچنگ خوراکی در رستوران لنیما تهران کاشانی
مسلم حسینی در لابستر غذای دریایی خرچنگ خوراکی در رستوران لنیما تهران کاشانی
راحله مکاری در میز کار استیل چرخ دار با پاتروکی کارگاهی
مجید در دلستر بشکه ای وارداتی لیندر کشور چک
محمد در لابستر غذای دریایی خرچنگ خوراکی در رستوران لنیما تهران کاشانی
رحمت اله حدادى در رستوران البرز در سهروردی تهران
محسن بشیری در کاخ تالار آرامیس در تهران مهرآباد جنوبی با ظرفیت 500 نفر
مریم در کاسه کباب سنتی اردبیلی در تهران خیابان ولیعصر
علی رضا مهدیان فر در ترولی پلاستیکی حمل ظروف فایبرگلاس رابرمید آمریکا
مصطفی در رستوران محله ایتالیایی ناویلی در بلوار اباذر تهران با لازانیا ماکارونی

تماس با ما


تلفن : 09356107101 تورج امین فر

تلفن شرکت آشپزخانه ها : 02144208871

آدرس شرکت : تهران ، بلوار مرزداران ، بعد از خیابان ناهید ، ساختمان پارمیس پلاک 198 ، واحد 16

آدرس کارخانه : تهران ، اتوبان تهران ساوه ، نرسیده به عوارضی ، دور برگردان به سمت تهران ، کوچه پارس فرغون ، پلاک 120